Header 1Header 2Pisgah rockgarden

Tracks & Trails ontwerpt en bouwt sinds 2006 duurzame mountainbikeroutes en skill parks in nauwe samenwerking met lokale grondeigenaren en mountainbikers. Sinds 2016 ontwerpt en bouwt Tracks & Trails ook duurzame ruiter- en wandelroutes. Ook voert Tracks & Trails risicoanalyses uit voor mountainbikeroutes en wedstrijdparcoursen. Vrijetijdsondernemers die geinteresseerd zijn in mountainbikers of ruiters als doelgroep kunnen Tracks & Trails inhuren voor praktische adviezen op het gebied van faciliteiten en marketing.

Een duurzame route voldoet aan de volgende eisen:

  • veroorzaakt geen schade aan bodem, aardkundige waarden, erfgoed en flora;
  • minimaliseert de verstoring van fauna;
  • minimaliseert de overlast voor andere bosbezoekers;
  • wordt bij voorkeur gebouwd en beheerd met hulp van vrijwilligers;
  • is mooi, uitdagend en veilig om te rijden;
  • zorgt voor economische spin-off.

 

Tracks & Trails is momenteel betrokken bij bijna 50 projecten in voorbereiding. Deze projecten zitten in de initiëring-, ontwerp-, toestemming-, vergunning- of financieringfase. Projecten waarbij in het veld gewerkt wordt aan uitvoering zijn:

- Mountainbikeroute Sint Pietersberg, Maastricht: Na zes jaar voorbereiding is het eindelijk zover. Op 11 september gaan we starten met de aanleg van deze route. Veel singletrack en veel hoogtemeters.

- Bikepark Katwijk: Rondom de schaatsbaan van de Goerie wordt aan een bikepark gewerkt, met name gericht op kinderen. Er is een kort, maar verassend leuk basispad voor XC aangelegd. Er is ongeveer 100 meter north shore gebouwd, waaronder een vette wallride/kuipbocht. Binnenkort wordt de pumplijn gebouwd.

- Zaltbommel: In Zaltbommel wordt door lokale bikers gewerkt aan een bikepark op een afgedekte vuilstort. Tracks & Trails heeft 80 ton rotsen omgevormd tot rockgardens.

-Mountainbikeroute Lauwersoog: In het najaar wordt nog zo'n 7 kilometer aan de route toegevoegd op het terrein van Defensie, waarvan 2.600 meter nieuw te bouwen singletrack.

 

 

 

1330806008P1040641kopie.JPG
149392929920170330130132kopiekopie.jpg